logo-01

Verifikasi Umur

Kanggo nggunakake situs web Alphagreenvape sampeyan kudu umur 21 taun utawa luwih. Verifikasi umur sadurunge ngetik situs.

Kita nggunakake cookie kanggo nambah situs web lan pengalaman browsing. Kanthi terus browsing situs web sampeyan, sampeyan nampa kabijakan cookie.

Nuwun sewu, umure sampeyan ora diidini.

Cochrane, organisasi medis berwibawa internasional: E-rokok duwe pengaruh mandheg ngrokok, lan efek kasebut ngganti perawatan liyane

Ing tanggal 15 Oktober, Kolaborasi Cochrane (Kolaborasi Cochrane, sing saiki diarani Cochrane), sawijining organisasi akademik sing nduweni otoritas internasional kanggo obat-obatan adhedhasar bukti, nuduhake ing ringkesan riset paling anyar sing 50 jurusan ditindakake ing luwih saka 10.000 wong ngrokok diwasa ing saindenging jagad. kabukten manawa rokok elektronik duwe pengaruh mandheg ngrokok, lan efek terapi panggantos nikotin terus-terusan lan cara liya.

Cochrane negesake manawa efek nggunakake rokok e-nikotin kanggo mandheg ngrokok luwih becik tinimbang nggunakake terapi panggantos nikotin lan rokok elektronik sing ora kalebu nikotin.

Profesor Peter Hajek, salah sawijining panulis kajian Cochrane lan direktur Kelompok Penelitian Ketergantungan Tembakau ing Universitas Queen Mary London, ujar: "Ringkesan anyar rokok elektronik iki nuduhake manawa akeh wong ngrokok, rokok elektronik minangka alat sing efektif kanggo mandheg ngrokok. Sampeyan uga penting kanggo nyathet, Nganti rong taun, ora ana panliten iki sing nemokake bukti yen nggunakake rokok elektronik nyebabake wong lara. ”

Dibandhingake karo perawatan liyane, rokok e-rokok nikotin duwe tingkat mandheg ngrokok sing luwih dhuwur.

Didegake ing taun 1993, Cochrane minangka organisasi nirlaba sing dijenengi kanggo memori Archiebald L. Cochrane, pendiri obat adhedhasar bukti. Iki uga organisasi akademik medis adhedhasar bukti independen sing paling sah ing donya. Nganti saiki, duwe luwih saka 37.000 sukarelawan ing luwih saka 170 negara. Siji

Sing diarani obat adhedhasar bukti, yaiku obat adhedhasar bukti sing konsisten, beda karo obat tradisional sing adhedhasar obat empiris. Keputusan medis utama kudu didhasarake bukti riset ilmiah sing paling apik. Mula, riset obat adhedhasar bukti malah bakal nganakake uji coba klinis sing dikontrol kanthi acak, tinjauan sistematis, analisis meta, lan banjur mbagi level bukti sing dipikolehi miturut standar, sing angel banget.

Ing panliten iki, Cochrane nemokake 50 studi saka 13 negara kalebu Amerika Serikat lan Inggris, nglibatake 12.430 perokok dewasa. Dituduhake manawa nggunakake terapi panggantos nikotin (kayata tambalan nikotin, permen karot nikotin) utawa nilai e-rokok sing ora kalebu nikotin, luwih akeh wong nggunakake rokok e-nikotin kanggo mungkasi ngrokok paling ora nem wulan.

 

Reuters nglaporake asil riset Cochrane sing komprehensif: "Tinjauan sing ditemokake: didhaptar ing permen karet utawa tambalan, e-rokok luwih efektif ngilangi ngrokok."

Khusus kanggo data, diwilang kanthi absolut, 10 saka saben 100 wong sing mandheg ngrokok nggunakake e-rokok nikotin bisa uga sukses mandheg ngrokok; saka 100 wong sing mandheg nggunakake terapi panggantos nikotin utawa rokok elektronik sing ora kalebu nikotin, mung 6 wong sing bisa mandheg ngrokok, dibandhingake karo perawatan liyane, rokok e-nikotin duwe tingkat mandheg sing luwih dhuwur.

Artikel iki, salah sawijining panulis ringkesan, Profesor Caitlin Notley saka University of East Anglia's Norwich School of Medicine ing Inggris, ujar: "Salah sawijining strategi sing paling efektif lan digunakake kanggo mbantu wong mandheg ngrokok yaiku ngilangi ngrokok - gegayuhan sing gegandhengan. E-rokok lan permen karet nikotin lan stiker Ejen kasebut beda-beda. Iki nirokake pengalaman ngrokok lan bisa nyedhiyakake para perokok kanthi nikotin, nanging ora nyedhiyakake pangguna lan wong liya kanggo ngrokok rokok tradisional.

Kesepakatan ilmiah babagan rokok elektronik yaiku sanajan rokok elektronik ora bebas risiko, nanging luwih mbebayani tinimbang rokok. "Tim Kecanduan Tembakau Cochrane" negesake manawa "bukti sing ana saiki nuduhake manawa rokok elektronik lan pengganti nikotin liyane nambah kemungkinan mandheg ngrokok kanthi sukses." Jamie Hartmann-Boyce ujar. Dheweke uga minangka salah sawijining panulis utama riset paling anyar.

Pirang-pirang panelitian dikonfirmasi: 1,3 yuta wong ing Inggris wis sukses mandheg ngrokok nganggo e-rokok

Nyatane, saliyane Cochrane, akeh organisasi akademik akademis sing berwibawa ing jagad iki wis diowahi dadi judhul sing relevan "mandhegani rokok rokok luwih apik" ing macem-macem level.

Peneliti saka Universitas New York ing Amerika Serikat nemokake manawa dibandhingake karo pangguna sing durung nate nggunakake rokok elektronik, panggunaan rokok elektronik saben dina bisa mbantu para perokok nalika jangka pendek (

Ing wiwitan taun kepungkur, panelitian independen dening University College London (University College London) negesake manawa rokok elektronik mbantu 50.000 nganti 70.000 pangguna rokok ing Inggris mandheg ngrokok saben taun. Laporan paling anyar saka Departemen Kesehatan Umum Inggris uga nuduhake manawa paling ora 1,3 yuta wong wis rampung ngrampungake rokok amarga rokok elektronik.

Asil riset sing diterbitake dening University College London ing jurnal akademik internasional sing misuwur yaiku Ketagihan negesake manawa rokok elektronik wis mbantu paling ora 50.000 perokok Inggris supaya bisa ngrokok kanthi sukses setaun.

Babagan kaprigelan masarakat babagan bahaya rokok elektronik, John Britton, Profesor Emeritus Kedokteran Pernafasan ing Universitas Nottingham, Inggris, ujar: "Pengaruh jangka panjang tumrap keamanan rokok elektronik mbutuhake verifikasi jangka panjang, nanging kabeh bukti saiki nuduhake manawa ana efek samping jangka panjang saka rokok elektronik luwih cilik tinimbang rokok. ”

Sadurunge lan sawise rong taun dilacak, ora ana bukti sing ditemokake yen rokok elektronik nyebabake awak manungsa cilaka.


Wektu kiriman: Jan-14-2021