logo-01

Verifikasi Umur

Kanggo nggunakake situs web Alphagreenvape sampeyan kudu umur 21 taun utawa luwih. Verifikasi umur sadurunge ngetik situs.

Kita nggunakake cookie kanggo nambah situs web lan pengalaman browsing. Kanthi terus browsing situs web sampeyan, sampeyan nampa kabijakan cookie.

Nuwun sewu, umure sampeyan ora diidini.

Apa rokok elektronik bisa nulungi wong liya ngrokok?

31 Mei bakal nglumpukake Dina Tanpa Tembakau Sedunia kaping 33. Tema promosi taun iki yaiku "Lindhungi wong enom saka produk rokok tradisional lan rokok elektronik." "Garis Besar" Rencana "Sehat 2030" China Sehat nyedhiyakake tujuan pengendalian tembakau "ing taun 2030, tingkat ngrokok wong sing umure luwih saka 15 taun kudu dikurangi dadi 20%". Asil Survei Tembakau Dewasa China 2018 nuduhake manawa tingkat ngrokok saiki wong sing umure luwih saka 15 taun ing negara saya 26,6%; 22,2% perokok saben dinane wiwit ngrokok saben dinane sadurunge umur 18 taun. Kanggo nggayuh tujuan nyuda tingkat ngrokok sakabehe, minangka kunci kanggo nyegah wong enom sing durung ngrokok wiwit ngrokok.

Saiki, sanajan gagasan yen ngrokok mbebayani tumrap kesehatan, wis umume nuwuhake ati ing masarakat, rokok elektronik wis nguntungake kekurangane lan nggunakake fungsi "ngresiki paru-paru", "mandheg ngrokok"lan" ora ketagihan "kanggo kemasan lan hype, negesake manawa rokok elektronik ora ngemot tar lan penundaan. Bahan-bahan sing mbebayani kayata partikel bisa mbantu mandheg ngrokok, nanging apa iki pancen kedadeyane?

E-rokok ora dadi obat sing apik mandheg ngrokok

E-rokok minangka alternatif rokok sing ora gampang diobong. Dheweke maune dianggep minangka alternatif kanggo rokok tradisional, nanging nyatane ora mung bisa nulungimandheg ngrokok, dheweke uga bisa nggawe kecanduan nikotin. Riset saka Organisasi Kesehatan Dunia nunjukake manawa aerosol rokok elektronik ngemot zat beracun kayata nikotin lan ngasilake partikel cilik lan ultrafine. Nikotin dhewe kecanduan lan bisa nyebabake penyakit kardiovaskular. Malah jumlah asupan sing sithik bakal ngalangi pangembangan otak janin lan ngrusak otak bocah. Kajaba iku, yen piranti e-rokok dipanasake kanthi cepet, bakal nyebabake Bahan zat beracun sing diarani akrolein ora mung faktor utama sing ngrusak retina, nanging uga bisa nyebabake kanker. Kajaba iku, rokok elektronik uga ngadhepi masalah asap tangan liyane. Nikotin, partikel, propilena glikol, gliserin lan zat beracun liyane bisa mlebu lingkungan njaba liwat aliran asap rokok elektronik (asap sing metu saka awak manungsa), sanajan isine luwih murah tinimbang rokok tradisional. Nanging, kesalahpahaman masarakat babagan produk e-rokok bakal nambah paparan nikotin lan bahan-bahan beracun saka non-perokok.

Ing wulan Juli 2019, Organisasi Kesehatan Dunia nerbitake "Laporan Epidemik Tembakau Global 2019", sing cetha negesake: E-rokok duwe bukti winates minangka metode mandhegani ngrokok, lan panelitian sing gegandhengan kurang yakin, ora bisa nggawe kesimpulan, lan saya tambah akeh Akeh bukti sing nuduhake yen ing skenario tartamtu, pangguna e-rokok enom luwih seneng nggunakake rokok tradisional ing mbesuk.

Penyebaran rokok elektronik, langkah demi langkah kanggo target para mudha

Data saka Survei Tembakau Dewasa China 2018 nuduhake manawa mayoritas wong sing nggunakake rokok elektronik yaiku wong enom, lan tingkat panggunaan rokok elektronik ing antarane wong umur 15-24 taun yaiku 1,5%. Perlu dielingi manawa proporsi wong sing nate krungu babagan rokok elektronik, sadurunge nggunakake e-rokok, lan saiki nggunakake kabeh wis nambah dibandhingake karo 2015.

Sawetara pabrikan e-rokok narik minat para mudha kanthi menehi macem-macem rasa minyak asap, kayata rasa tembakau, rasa buah, rasa permen karet gelembung, rasa coklat, lan rasa krim. Akeh para remaja sing kesasar amarga pariwara lan percaya manawa rokok elektronik minangka "produk hiburan lan rekreasi". Dheweke ora mung tuku adopsi awal, nanging uga menehi saran menyang kanca. Dadi cara "ngrokok" trendi iki wis saya populer ing kalangan bocah enom.

Nanging nyatane, komponen kimia e-rokok iku kompleks banget. Panliten saiki babagan komponen e-rokok ora cukup, lan pengawasan pasar cukup suwe. Sawetara rokok elektronik yaiku "telung ora ana produk" tanpa standar produk, pengawasan kualitas, lan evaluasi keamanan. Wis mbebayani banget kanggo kesehatan para konsumen. Nanging, miturut minat, isih ana akeh operator ilegal sing adol rokok elektronik kanthi online. Bubar, ana laporan warta yen konsumen nggunakake e-rokok kanthi cannabinoids sintetik (bahan psikoaktif, sing diklasifikasikake minangka obat ing negara saya). Lan kahanan perawatan medis.

Nangani rokok elektronik, negara kasebut wis tumindak

Ing wulan Agustus 2018, Administrasi Monopoli Tembakau Negara lan Administrasi Negara kanggo Peraturan Pasar nerbitake kabar sing nglarang penjualan rokok elektronik menyang bocah cilik. Ing Nopember 2019, Administrasi Monopoli Tembakau Negara lan Administrasi Negara kanggo Administrasi Pasar nerbitake "Pemberitahuan tentang Perlindhungan Bocah Lanjut saka Rokok Elektronik", sing mbutuhake macem-macem entitas pasar supaya ora adol rokok elektronik menyang bocah cilik; ndhesek produksi lan perusahaan Jual utawa individu sing nutup situs web penjualan Internet e-rokok utawa klien kanthi tepat waktu, platform e-commerce langsung nutup toko e-rokok lan mbusak produk e-rokok kanthi tepat waktu, produksi e-rokok lan perusahaan penjualan utawa individu mbatalake iklan e-rokok sing dikirim ing Internet, lsp.


Wektu kiriman: Dec-30-2020